H11. ‘LANGETERMIJNBETROKKENHEID’ EN STEMGEDRAG VAN INSTITUTIONELE BELEGGERS 

Auteur Christoph van der Elst
Referentie publicatie Van der Elst, C. (2022). ‘Langetermijnbetrokkenheid’ en stemgedrag van institutionele beleggers. In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2022-2023, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 11 beschrijft Christoph Van der Elst aan de hand van de deelname aan de algemene vergadering van aandeelhouders en hun stemgedrag, de langetermijnbetrokkenheid van institutionele beleggers, Het onderzoek laat onder andere zien hoe de deelname aan de algemene vergadering de laatste jaren is geëvolueerd, en hoe institutionele beleggers met hun aandelenbelang en de hieraan verbonden stemrechten omspringen.
Biografie auteurs: Prof. dr. Christoph van der Elst is hoogleraar business law and economics aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Gent. Hij doceert, publiceert en adviseert over vennootschapsrecht, corporate governance, ondernemingscontracten en business law. Hij is tevens advocaat (Cottyn) en ‘research associate’ bij ECGI (European Corporate Governance Institute) en was/is visiting professor bij Vanderbilt (US), IDC (Israel), UAMS (België), TIAS, het Europa College (België), Babeș-Bolyai Universiteit (Roemenië) and CLEI (Italië).