Redactie

Redactie Jaarboek Corporate Governance

De hoofdstukken in het Jaarboek Corporate Governance worden jaarlijks gereviewed door een redactie die bestaat uit vier hoogleraren van vier Nederlandse universiteiten.

 

Prof.dr. Mijntje Lückerath-Rovers

Mijntje Lückerath is hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University/ TIAS. Ze is initiatiefnemer en voorzitter van de redactie van het Jaarboek Corporate Governance. Ze is commissaris/toezichthouder bij Achmea, NRC Media, het Erasmus Trustfonds, de Diergaarde Blijdorp en bij KNGF Geleidehonden. In het verleden was ze tevens commissaris bij de ASN Beleggingsinstellingen en zat ze in het bestuur van de Betaalvereniging Nederland.

Prof.mr.drs. Iris Wuisman

Iris Wuisman is hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Zij is bestuurslid bij de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen, de Law Firm School, de Vereniging voor Corporate Litigation en de Stichting Harry Honée Fonds. Iris heeft het Business & Liability Research Network (BLRN) opgericht dat gericht is op multidisciplinair onderzoek op het gebied van Good Corporate Governance, Distress & Insolvency en Future Business Structures.

foto_hans

Prof.dr. Hans van Ees

Hans van Ees is hoogleraar Corporate governance en Instituties en decaan van het University College Groningen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij onderzoekt de duurzame institutionele vormgeving van (corporate) governance in relatie tot de besluitvorming in de top van organisaties. Hij is directeur van het Groningse Corporate Governance Insights Centre en associate editor van Corporate governance: An international review.

Muel_foto

Prof.dr. Muel Kaptein

Muel Kaptein is hoogleraar Bedrijfsethiek en Integriteit aan de RSM Erasmus Universiteit en partner bij KMPG. Hij was in 1996 medeoprichter van KPMG Integrity. Hij adviseert en audit hij organisaties op het gebied van soft-controls. Boeken waarvan hij (co-)auteur is zijn onder andere ‘Ethische Bedrijfscodes in Nederlandse Bedrijven’, ‘Ethics Management’, ‘De Integere Manager’, ‘The Living Code’, ‘Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen’ en ‘Dienaren van het Volk’.