H6. Van Control en Compliance, naar Vertrouwen en Impact

Auteur Karen Maas
Referentie publicatie Maas. K. (2020), Van Control en Compliance, naar Vertrouwen en Impact, In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2020-2021, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 6 beschrijft ook Karen Maas de aandacht voor langetermijnwaardecreatie en de verschuiving van het voldoen aan regel- en wetgeving naar de creatie van positieve impact: van compliance en control naar impact en vertrouwen. Management-, accounting- en control systemen moeten worden aangepast, de governance zal er anders uit gaan zien en zelfs het HR-beleid zal moeten veranderen. Volgens de auteur kan dit leiden tot betere reputatie, toegang tot financiering, loyalere werknemers en wellicht ook klanten.
Biografie auteurs: Prof. dr. Karen Maas is professor of Accounting & Sustainability op de Open Universiteit bij de vakgroep Finance en accounting. Zij is ook academisch directeur van het Impact Centre Erasmus, een onderzoeksinstituut dat zicht richt op impact strategie en management. Karen werkt veel samen met bedrijven, overheids- en non-profit organisaties om op impact te sturen en impact te realiseren. Haar onderzoek is in veel academische bladen, boeken en media gepubliceerd.