H13. PRAKTIJKLESSEN VAN EEN AANSPRAKELIJK GESTELDE COMMISSARIS

Auteur Arjen Paardekooper
Referentie publicatie Paardekooper, A. (2017). Praktijklessen van een aansprakelijk gestelde commissaris. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2017-2018, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 13 bespreekt Arjen Paardekooper het onderwerp aansprakelijkheid van commissarissen, waar hij zelf zowel als advocaat maar ook zelf in de praktijk mee te maken heeft gehad. In dit hoofdstuk bespreekt hij de relevante wetsbepalingen, zijn praktijkervaringen en de in de rechtspraak geformuleerde toetsingsnormen. Deze worden vertaald naar praktische aandachtspunten ter ondersteuning van de RvC bij diens taakuitoefening, waarbij de focus ligt op het voorkomen van aansprakelijkheid.
Biografie auteurs: Mr. Arjen Paardekooper is ruim 20 jaar advocaat en partner van Blenheim advocaten en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Als (voormalig) commissaris bij het ter ziele gegane beursgenoteerde handelshuis Van der Moolen Holding N.V. heeft Arjen Paardekooper ook ervaring met een commissariaat bij zwaar weer en de daarop volgende juridische procedures. Vanuit zijn expertise staat hij ondernemingen, bestuurders en commissarissen op uiteenlopende gebieden bij. Arjen Paardekooper is auteur van het boek “Handleiding voor de commissaris (en toezichthouder).