H8. Corporate governance en respect voor mensenrechten

Auteur Prof. mr. Cees van Dam
Referentie publicatie Dam, C. van, (2018) Corporate governance en respect voor mensenrechten. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2018-2019, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 8 beschrijft Cees van Dam waarom het respecteren van mensenrechten een intrinsiek onderdeel is van corporate governance, en wat dit in praktijk betekent.
Biografie auteurs: Prof. mr. Cees van Dam is hoogleraar International Business and Human Rights aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hij aanvaardde zijn ambt met de oratie Enhancing Human Rights Protection: A Company Lawyer’s Business (2015). Hij is lid van de Monitoring Committee van het IMVO-Bankenconvenant. Als Visiting Professor aan King’s College London doceert hij Engels aansprakelijkheidsrecht en Business and Human Rights. Aan de Universiteit Maastricht doceert hij Europees Aansprakelijkheidsrecht.