Hoofdstuk 7: Sleutelrol RvC bij openbaar bod

Auteur Mr. H. Reumkens en Mr. R. van Waaij
Referentie publicatie Reukmens, H. en R. van Waaij (2014), Sleutelrol RvC bij openbaar bod. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2014-2015, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 7 bespreken Hugo Reumkens en Roos van Waaij de rol van de RvC in een situatie van een openbaar bod. Zij gaan daarbij in op het wettelijk kader van een openbaar bod, de wijze waarop een bod wordt beoordeeld, beschermingsmaatregelen, de begrippen vennootschappelijk belang en strategie, tegenstrijdig belang en betrekken hierbij vervolgens de cruciale rol van de RvC.
Biografie auteurs: Mr. Hugo Reumkens is advocaat te Amsterdam en managing partner van Van Doorne N.V., gespecialiseerd in vennootschapsrecht, waarbinnen grensoverschrijdende fusies en overnames, corporate governance, private equity en joint ventures. Hij studeerde af aan de Universiteit van Tilburg in 1994 en startte in datzelfde jaar zijn carrière bij Van Doorne. Daarna behaalde hij een postdoctorale graad in het vennootschapsrecht bij de Grotius Academie in Nijmegen (cum laude). Sinds 2002 is hij partner bij Van Doorne. Hugo wordt aanbevolen door diverse buitenlandse gidsen als expert op het gebied van corporate governance en private equity. Hij is lid van een aantal juridische verenigingen en publiceert regelmatig. Ook treedt hij geregeld op als spreker op seminars en congressen, met name op het gebied van corporate governance. Verder is hij docent aan verschillende opleidingsinstituten.

Mr. Roos van Waaij is advocaat te Amsterdam sinds 2002 en werkzaam bij Van Doorne N.V., gespecialiseerd in vennootschapsrecht met een focus op fusies en overnames en corporate governance. Roos is in 2001 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij schrijft regelmatig columns op gebied van corporate governance en treedt op als docent bij verschillende opleidingsinstituten.