Hoofdstuk 4: Compliance risicomanagement: een holistische benadering

Auteur Drs. R. van Altena RA
Referentie publicatie Altena, R. van, (2011), Compliance risicomanagement: een holistische benadering. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, M. Kaptein, en L. Paape (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2011-2012, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 4 bespreekt Robert van Altena de relevantie van compliance risicomanagement voor het bestuur van organisaties. Hij pleit daarbij voor een holistische benadering.
Biografie auteurs: Drs. Robert van Altena RA is partner binnen KPMG Advisory  werkzaam in het onderdeel Risk & Compliance. Hij adviseert op het gebied van governance met accent op herinrichting van besturingsmodellen en inrichting van risicomanagement, en op het gebied van compliance met accent op de inrichting en evaluatie van compliance frameworks. Het zwaartepunt van zijn advisering ligt momenteel bij financiële instellingen in het licht van ‘herstel van vertrouwen’ en de inbedding van nieuwe regelgeving. Robert is kerndocent aan de postdoctorale opleiding Compliance en Integriteit Management aan de Vrije Universiteit, Amsterdam en is institute director van KPMG’s Audit Committee Institute. In de laatste rol traint en ondersteunt hij (leden van) audit committees in hun permanente educatie en periodieke evaluaties.