Hoofdstuk 2: Aansprakelijkheid van bestuurders voor falend risicomanagement

Auteur Mr. dr. D. Strik
Referentie publicatie Strik, D., (2011), Aansprakelijkheid van bestuurders voor falend risicomanagement. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, M. Kaptein, en L. Paape (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2011-2012, Deventer: Kluwer.
Inleiding Daniella Strik gaat in hoofdstuk 2 in op de aansprakelijkheidsgronden voor falend risicomanagement. Zij behandelt wat ter zake de gedragsnorm is voor behoorlijk bestuur en op welke wijze de hoogte van de drempel voor aansprakelijkheid van bestuurders voor falend risicomanagement kan worden bepaald.
Biografie auteurs: "Mr. drs. Daniella Strik is partner bij het internationale advocatenkantoor Linklaters LLP en leidt de procespraktijk van dat kantoor in Nederland. Zij staat cliënten bij in procedures en arbitrages op het gebied van ondernemings- en bank recht. Haar praktijk varieert van joint venture en M&A-geschillen tot uitkoop- en enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Zij maakt ook deel uit van de internationale arbitragegroep van Linklaters. Zij neemt deel aan het academische debat op haar vakgebied door het schrijven van artikelen en het doceren aan diverse instituten en universiteiten. Zo schreef zij als preadviseur van de Vereeniging ‘Handelsrecht’ in 2009 een bijdrage over aansprakelijkheid voor falend risicomanagement. In 2010 verscheen haar proefschrift ‘Grondslagen bestuurdersaansprakelijkheid ‘Een maatpak voor de board room’.
Ook is zij lid van de raad van advies en toezicht van het Nederlands Arbitrage Instituut.