H14. GOED BESTUUR, RECHT DOEN

Auteur Steven ten Have en Maarten Hendriks
Referentie publicatie Ten Have, S. en Hendriks, M. (2022). Goed bestuur, recht doen. In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2022-2023, Deventer: Kluwer.
Inleiding Het Jaarboek sluit af met de bijdrage van Steven ten Have en Maarten Hendriks die mede gebaseerd is op de speech van Stevenbij de uitreiking van het eerste exemplaar van het Jaarboek Corporate Governance in 2021. De titel van zijn bijdrage vorig jaar was: ‘En consideration’. Kern van het betoog was dat Corporate Governance draait om een weloverwogen, evenwichtig proces waarin relevante perspectieven en partijen recht wordt gedaan door bekwame spelers en een adequaat instrumentarium.
Biografie auteurs: Prof. dr. mr. Steven ten Have is hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam, organisatieadviseur en partner bij TEN HAVE Change Management. Daarnaast is hij toezichthouder en onder andere voorzitter van RvC van de VEB. Steven is raad in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.

Maarten Hendriks LLM is organisatieadviseur bij TEN HAVE Change Management en werkt aan een promotieonderzoek met Corporate Governance als onderwerp. Maarten is onder andere medeauteur van het boek: Organizational behaviour and change management: The impact of cognitive and social bias.