H1. ZELFEVALUATIES VAN RADEN VAN TOEZICHT EN RADEN VAN COMMISSARISSEN

Auteur Paul Nobelen
Referentie publicatie Nobelen, P. (2017) Zelfevaluaties van raden van toezicht en raden van commissarissen. In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2017-2018, Deventer: Kluwer.
Inleiding Paul Nobelen heeft ruim veertien jaar ervaring met de begeleiding van de jaarlijkse zelfevaluatie van bestuurders en commissarissen in verschillende sectoren. In hoofdstuk 1 reflecteert hij op een aantal ervaringen die zijn opgedaan bij dergelijke zelfevaluaties van het interne toezicht en worden rode draden gedestilleerd.
Biografie auteurs: Dr. Paul Nobelen is sinds 2003 zelfstandig bestuursadviseur met als kernactiviteiten het ontwerpen van topstructuren, het oplossen van bestuurscrises en van corporate governance vragen alsmede het begeleiden van zelfevaluaties van besturen en interne toezichthouders in allerlei sectoren van de Nederlandse economie. Daarnaast is hij o.a. kernteamlid van respectievelijk gastdocent bij het commissarissenprogramma van het Erasmus Governance Institute en TIAS School for Business and Society.