Hoofdstuk 9: Executive Committees. Valt er wat te regelen?

Auteur Mr. M.C.M. Brandjes
Referentie publicatie Brandjes, M.C.M. (2014), Executive Committees. Valt er wat te regelen? In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2014-2015, Deventer: Kluwer.
Inleiding Michiel Brandjes beschrijft in hoofdstuk 9 de opkomst van de Executive Committee. Hij beschrijft wat onder andere onder een Executive Committee moet worden verstaan, een inventarisatie van de praktijk in de UK en Nederland, hoe een Executive Committee vaak wordt ingericht evenals de mogelijke bedenkingen die men hierbij zou kunnen hebben. Hij stelt tevens de vraag of voor een Executive Committee wettelijke bepalingen of corporate governance code bepalingen zouden moeten gelden of dat het beter is om deze in de praktijk gegroeide behoefte met rust te laten.
Biografie auteurs: Mr. Michiel Brandjes is general counsel corporate en company secretary van Royal Dutch Shell plc sinds 2005 en non-executive director bij Constellium N.V. sinds 2014.