Hoofdstuk 5: De belangrijkste ontwikkelingen en bevindingen uit het aandeelhoudersvergaderingenseizoen 2013

Auteur drs. R. Abma
Referentie publicatie Abma, R., (2013), De belangrijkste ontwikkelingen en bevindingen uit het aandeelhoudersvergaderingenseizoen 2013 . In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2013-2014, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 5 beschrijft Rients Abma de belangrijkste ontwikkelingen en bevindingen uit het 2013-aandeelhoudersvergaderingen seizoen. Ondanks zijn conclusie dat het aandeelhouderseizoen een relatief rustig seizoen was, beschrijft hij in het hoofdstuk een aantal tendensen die zichtbaar een positieve invloed kan hebben op de checks and balances binnen de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen op de lange termijn.
Biografie auteurs: Drs. Rients Abma is sinds 1 januari 2006 directeur van Eumedion. Eumedion is het corporate governance en duurzaamheidsplatform van institutionele beleggers. Abma werkte tussen 2000 en 2005 bij het Ministerie van Financi├źn als beleidsadviseur op het terrein van corporate governance. In 2003 was hij secretaris van de Commissie Tabaksblat en tussen eind 2004 en 1 augustus 2005 secretaris van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code (of: Commissie Frijns). Tussen 1996 en 2000 werkte hij als secretaris Economische Zaken bij werkgeversorganisatie VNO-NCW.