Hoofdstuk 14: De Kunst van het (actief) luisteren; Ofwel, wat is een goede vraag?

Auteur Drs. C. Dullaert
Referentie publicatie Dullaert, C., (2012), De Kunst van het (actief) luisteren; Ofwel, wat is een goede vraag? In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. Van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2012-2013, Deventer: Kluwer.
Inleiding Christ’l Dullaert gaat in hoofdstuk 14 in op de kunst van het actief luisteren. Een kunst die belangrijk is voor iedere commissaris en toezichthouder. Maar hoe doe je dat? Dullaert behandelt vooral wat goede vragen zijn die een commissaris of bestuurder kan stellen. Want hoe doe je dit zonder bijvoorbeeld wantrouwend over te komen? Dullaert geeft de lezer hiervoor uiteenlopende handvatten.
Biografie auteurs: Drs. Christ’l Dullaert is directeur van Le Tableau B.V., een bureau voor interim-advocaten en kandidaat-notarissen, training en advies. Zij studeerde rechten en filosofie, was advocaat en bedrijfsjurist, en woonde een aantal jaren in New York van waaruit ze actief samenwerkte met de Harvard Law School. Zij schrijft columns en boeken. ‘Yoga in je Toga’, haar vijfde boek, is een boek over trends in de juridische wereld.