H8 Compliance en integriteit kloppen aan de hoogste deur van de governance structuur

Auteur Prof.dr. S. Bleker van Eyk
Referentie publicatie Bleker van Eyk, S. (2016) Compliance en integriteit kloppen aan de hoogste deur van de governance structuur In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2016-2017, Deventer: Kluwer.
Inleiding In dit hoofdstuk 8 geeft Sylvie Bleker antwoord op de vraag hoe belangrijk compliance is in de bestuurskamer en hoe bestuurders en commissarissen met compliance dienen om te gaan. Zij biedt daarbij een handleiding voor bestuurders en commissarissen voor een optimale werkrelatie met de compliance officer.
Biografie auteurs: Prof. dr. Sylvie Bleker van Eyk is als hoogleraar Compliance & Integriteit Management verbonden aan de VU. Daarnaast is zij werkzaam bij Deloitte Risk Advosory. Sylvie is internationaal jurist en is reeds lange tijd werkzaam als Forensisch onderzoeker. Zij heeft bestuurservaring oogedaan bij Stork waar zij zich bezig heeft gehouden met de Fokker rechtzaak in de VS en bij Ballast Nedam na de schikking met het OM.