H9: Het veranderend speelveld van nutsbedrijven: effecten op governance

Auteur Prof. dr. ir. M.A.M. Boersma
Referentie publicatie Boersma, M.A.M. (2015), Het veranderend speelveld van nutsbedrijven: effecten op governance In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2015-2016, Deventer: Kluwer.
Inleiding Michiel Boersma beschrijft in hoofdstuk 9 governance bij Nutsbedrijven. Hij beschrijft dat in de komende jaren nutsbedrijven zich in een aantal sectoren zich opnieuw moeten uitvinden als gevolg van een aantal disruptieve ontwikkelingen. Hij bespreekt deze ontwikkelingen en de als gevolg daarvan veranderende governance voor een aantal nutssectoren, waaronder de afval-, spoor-, water-, telekom-, post- en energiesector.
Biografie auteurs: