Hoofdstuk 10: Ontwikkelingen in de Governance van Pensioenfondsen

Auteur Prof. dr. A.M.H. Slager
Referentie publicatie Slager, A.M.H. (2014), Ontwikkelingen in de Governance van Pensioenfondsen. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2014-2015, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 10 gaat Alfred Slager in op ontwikkelingen in de governance van pensioenfondsen. Hij beschrijft welke ontwikkelingen de veranderingen in governance van pensioenfondsen bepalen en geeft een korte schets van wat de veranderingen behelzen. Ook besteedt hij aandacht aan welke uitdagingen er als gevolg van de veranderingen nog in het verschiet liggen.
Biografie auteurs: Prof. dr. Alfred Slager RBA is hoogleraar Pension Fund Management aan TIAS School for Business and Society. Van 1995 tot 2000 werkte hij als vermogensbeheerder bij Fortis Investments; tot 2008 werkte hij bij PGGM Investments, waar hij ondermeer strateeg en beleidsmedewerker was. Van 2009 tot 2010 is hij werkzaam geweest als Chief Investment Officer bij pensioenfonds Stork. In 2004 promoveerde hij aan de Eramus Universiteit. Hij publiceert over pensioenfondsen en beleggingsprocessen. Recente publicaties zijn over investment beliefs, met Kees Koedijk, en een onderzoek naar de besluitvorming en de rol van beleggingscommissies bij pensioenfondsen. Verder is Alfred Slager bestuurder bij Pensioenfonds voor de Huisartsen (SPH)