H9. De selectie van toekomstbestendige CEO’s.

Auteur Ralf Knegtmans
Referentie publicatie Knegtmans, R. (2019). De selectie van toekomstbestendige CEO’s. In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2019-2020, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 9 gaat Ralf Knegtmans in op de selectie van CEO’s in het digitale tijdperk. Centraal daarbij staat de vraag hoe commissarissen deze leiders van de toekomst kunnen herkennen. Welke handvaten zijn er voor toezichthouders als ze voor het selectievraagstuk staan en welke nieuwe selectiecriteria worden relevant en welke valkuilen zijn er bij de selectie van CEO’s?
Biografie auteurs: Mr. Ralf Knegtmans is managing partner van De Vroedt & Thierry Leadership Consultancy en Executive Search. Naast zijn reguliere werk is hij schrijver van boeken en columns over leiderschap, talent en diversiteit. De afgelopen jaren schreef hij periodiek voor Elsevier, FD.nl en MT. Hij is regelmatig te gast bij BNR en geeft interactieve lezingen in binnen- en buitenland.