H 7. Over de digitale expertise van de Nederlandse RvC.

Auteur Jana Oemichen en Hans van Ees
Referentie publicatie Oemichen, J. en H. van Ees (2019). Over de digitale expertise van de Nederlandse RvC. In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2019-2020, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 7 beschrijven Jana Oemichen en Hans van Ees hun onderzoek naar de wijze waarop Nederlandse beursgenoteerde vennootschappen zich ter zake de digitale expertise in de Boardroom voorbereiden op het komende digitale tijdperk en op welke wijze dit gebeurt. Meer specifiek beschrijven zij hoeveel ondernemingen inmiddels digitale experts hebben opgenomen in de RvC van de 25 beursgenoteerde vennootschappen die eind 2018 genoteerd waren in de AEX.
Biografie auteurs: Prof. dr. Jana Oehmichen is als hoogleraar Organization and Management Studies verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voordien was ze universitair (hoofd)docent aan de Universiteit van Göttingen en postdoctoraal onderzoeker aan de Copenhagen Business School. Ze heeft een diploma in industriële engineering en management (equivalent met MSc.) en een doctoraat in management (summa cum laude), beide van het Karlsruhe Institute of Technologie (KIT). Haar onderzoek is gericht op international corporate governance, bedrijfsstimulansen en bestuurssamenstellingen. Haar onderzoek is gepubliceerd in academische tijdschriften zoals Strategic Management Journal, Human Resource Management, Journal of Business Ethics en European Accounting Review; evenals in meer praktijkgerichte vakbladen zoals Der Aufsichtsrat en BCG Perspectives.

Prof. dr. Hans van Ees is is lid van de redactie van dit Jaarboek Corporate Governance en hoogleraar corporate governance en instituties en decaan van het University College Groningen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is associate editor Corporate Governance: An International Review, lid van de editorial board European Management Review, visiting professor LUISS University, Rome, Italië, lecturer Eden Workshop on Corporate Governance European Institute for Advanced Studies in Management (EIASM) en lecturer Corporate Strategy in het MBA Executive Program FHR Lim a Po Institute of Social Studies, Paramaribo, Surinam.