H3. Langetermijnwaardecreatie: veel letters, onduidelijke woordwaarde.

Auteur David Tomić en Geert Koster
Referentie publicatie Tomić, D. en Koster, G. (2019). Langetermijnwaardecreatie: veel letters, onduidelijke woordwaarde. In: Lückerath-Rovers, M., H. van Ees, M. Kaptein en I.W. Wuisman (Red.), Jaarboek Corporate Governance 2019-2020, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 3 menen David Tomić en Geert Koster dat de discussie rondom langetermijnwaardecreatie in Nederland dringend behoefte heeft aan een concrete invulling van het begrip, waarbij ook oog moet zijn voor een effectief instrumentarium ter beoordeling van dit fenomeen. Zij vragen zich uiteindelijk af of bestuurders en commissarissen de durf om hun beleid te verdedigen op basis van objectief vast te stellen maatstaven of moeten ze hun toevlucht nemen tot argumenten uit een grijsgroen gebied van nobele maar slecht verifieerbare doelstellingen.
Biografie auteurs: drs. David Tomić is senior econoom bij de Vereniging van Effectenbezitters. David is bij de VEB onder andere verantwoordelijk voor (financiële) analyses van beursvennootschappen, het vertegenwoordigen van de VEB in aandeelhoudersvergaderingen en betrokken bij de economische input ten behoeve van diverse collectieve acties van de VEB.

mr.drs. G.F.E. (Geert) Koster, is sinds 2010 als advocaat en sinds 2017 tevens als hoofd juridische zaken verbonden aan de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) te Den Haag. Geert treedt op als advocaat namens de VEB in diverse collectieve acties zoals tegen het Britse aardoliebedrijf BP, Duitse autofabrikant Volkswagen en de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff. Voorts procedeerde hij tegen supermarktketen Super de Boer en tegen accountantskantoor Deloitte in de nasleep van de Ahold-fraude.