H5: Corporate Governance internationaal

Auteur Mr. Dr. W. Calkoen
Referentie publicatie Kalkoen, W. (2015) Corporate Governance internationaal In: L├╝ckerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2015-2016, Deventer: Kluwer.
Inleiding In Hoofdstuk 5 beschrijft Willem Calkoen corporate governance vanuit meerdere internationale perspectieven. Volgens Calkoen verrijkt kennis omtrent internationaal corporate governance het denken over het eigen nationale corporate governance.
Biografie auteurs: Mr. dr. Willem Calkoen is advocaat in Rotterdam bij NautaDutilh. Hij is voorzitter geweest van de commissie "Corparate Law" van de International Bar Association. Op 11 november 2011 verdedigde hij zijn proefschrift "The One - Tier Board in the changing and converging world of corporate governance: A comparative study of boards in the UK, the US and the Netherlands", RUG 85 . Hij is editor van "The Corporate Governance Review " van Law Business Research ", een jaarlijks uitkomend boek met rapporten uit 30 landen over corporate governance per land. Hij is voorzitter van de Commissie Buitenland van de NOvA en Penningmeester van het Arbitrage Instituut P.R.I.M.E. Finance.