Redactie

Redactie Jaarboek Corporate Governance

De hoofdstukken in het Jaarboek Corporate Governance worden jaarlijks gereviewed door een redactie die bestaat uit vier hoogleraren van vier Nederlandse universiteiten.

fotoredactie


mijntje2015

Prof.dr. Mijntje L├╝ckerath-Rovers

Mijntje L├╝ckerath is hoogleraar Corporate Governance aan Tilburg University/ TIAS. Ze is initiatiefnemer en voorzitter van de redactie van het Jaarboek Corporate Governance. Ze is commissaris/toezichthouder bij Achmea, EY Accountants LLP, ASN Beleggingsinstellingen, de Betaalvereniging Nederland en bij KNGF Geleidehonden.

Barbara_foto

Prof.mr. Barbara Bier

Barbara Bier is hoogleraar Ondernemingsrecht en Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Zij is als adviseur verbonden aan Stibbe advocaten en notarissen, waar zij voorheen partner was. Zij zit in verschillende redacties en is lid van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht.

foto_hans

Prof.dr. Hans van Ees

Hans van Ees is hoogleraar Corporate governance en Instituties en decaan van het University College Groningen van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij onderzoekt de duurzame institutionele vormgeving van (corporate) governance in relatie tot de besluitvorming in de top van organisaties. Hij is directeur van het Groningse Corporate Governance Insights Centre en associate editor van Corporate governance: An international review.

Muel_foto

Prof.dr. Muel Kaptein

Muel Kaptein is hoogleraar Bedrijfsethiek en Integriteit aan de RSM Erasmus Universiteit en partner bij KMPG. Hij was in 1996 medeoprichter van KPMG Integrity. Hij adviseert en audit hij organisaties op het gebied van soft-controls. Boeken waarvan hij (co-)auteur is zijn onder andere ‘Ethische Bedrijfscodes in Nederlandse Bedrijven’, ‘Ethics Management’, ‘De Integere Manager’, ‘The Living Code’, ‘Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen’ en ‘Dienaren van het Volk’.