Hoofdstuk 8: Entrepreneurial Governance in het MKB

Auteur Dr. H.B. Duits en drs. Karin Kleingeld
Referentie publicatie Duits, H.B. En K. Kleingeld, (2013), Entrepreneurial Governance in het MKB. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, H. van Ees en M. Kaptein (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2013-2014, Deventer: Kluwer.
Inleiding Hans Duits en Karin Kleingeld besteden in hoofdstuk 8 aandacht aan entrepreneurial governance in het MKB omdat dit het verschilt daar maakt tussen overleven, excelleren en falen. In hun hoofdstuk beschrijven zij de essentie van entrepreneurial governance, de verschillen en overeenkomsten met corporate governance en de impact op de dagelijkse praktijk van het MKB.
Biografie auteurs: Dr. Hans Duits RA is onderzoeker en accountant. Hij is momenteel verbonden als lector Financieel-economische Advisering bij Innovatie aan de Hogeschool Utrecht en als accountant bij KPMG MKB. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op de veranderende businessmodellen in de (MKB) financiële zakelijke dienstverlening en governance binnen het MKB.

Drs. Karin Kleingeld MM (1964) is ondernemer, netwerkconnnector en oprichter van de Ondernemende Commissaris, Standard en Scores en de MKB kredietcoach. Rode draad hierbij is het krachtiger maken van MKB ondernemers en bedrijven door goed bestuur, door te leren van elkaars ervaring en talent. Zij ondersteunt MKB bedrijven, netwerken en ondernemers bij hun ontwikkeling en duurzame waarde creatie. Tevens is zij spreker op seminars en verzorgt zij opleidingen op het gebied van goed bestuur, marketing en (netwerk)strategie.