Hoofdstuk 8: Beloning van bestuurders en media-aandacht: Signalen en implicaties voor Raden van Commissarissen, beleidsmakers en journalisten

Auteur Dr. J. Otten
Referentie publicatie Otten, J., (2011), Beloning van bestuurders en media-aandacht: Signalen en implicaties voor Raden van Commissarissen, beleidsmakers en journalisten. In: Lückerath-Rovers, M., B. Bier, M. Kaptein, en L. Paape (eds.), Jaarboek Corporate Governance 2011-2012, Deventer: Kluwer.
Inleiding In hoofdstuk 8 laat Jordan Otten op basis van eigen empirisch onderzoek zien hoe de media reageert op de bekendmaking van de beloning van bestuurders en wat dit betekent voor commissarissen, beleidsmakers en journalisten.
Biografie auteurs: Dr. Jordan Otten is assistant professor aan de Rotterdam School of Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde in de economie aan de Universiteit Utrecht bij de Utrecht School of Economics. Zijn onderzoek richt zich op internationale vergelijkingen van corporate governance, waaronder internationale vergelijkingen van corporate governance best practices en corporate governance structuren. In het bijzonder richt zijn onderzoek zich op vraagstukken rond de beloningen van Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen.